Wadlopen naar Schier Reservelijst
Wat :    Wadlooptocht naar Schiermonnikoog
Waar :    Lauwersoog
Van :    vrijdag 07 september
Tot :    maandag 10 september
Tijd :    11:30 uur
Prijs :    € 255,00 incl. heel veel
Reservelijst

Na diverse leuke wadloopweekenden in 2012, 2013, 20142015, 2016 Ameland2016 Schier en 2017 Ameland), hebben we weer een wadloopweekend ingepland als het zeewater opgewarmd is. Voor het eerst maken we de relatief makkelijke oversteek van een zandplaat naar Schiermonnikoog! Dit is een prachtig eiland dat wandelaars veel diversiteit biedt.

We vertrekken om 11:30 uur vanaf de veerhaven van Lauwersoog met een boot. Die zet ons af op de eerste zandbank (Brakzand), zodat we niet het zware stuk door de blubber aan de kust hoeven te lopen. Vanaf de zandbank ga je het wad op en geniet je van het uitgebreide stelsel van geulen en geultjes afgewisseld door droogvallende zandplaten en mosselbanken. Onderweg wijst de gids ons op diverse plantjes, schelpen, kreeftjes, bijzondere vogels, etc... 

Dit is het plan voor de tocht. De Wadloopgids kan beslissen dat de tocht door omstandigheden moet worden aangepast.

Rood : boottocht naar zandbank, zodat we het zware stuk door de bagger overslaan.
Blauw : ongeveer 9 km wadlopen naar Schiermonnikoog.
Groen : wandeling van zo'n 7 km door natuurgebied naar ons appartement. Als je daar aankomt, staat daar de bagage die je in de haven hebt afgegeven.

We verblijven in It Aude Kolonyhûs dat ingericht is met robuuste, deels zelfgemaakte meubelen.

Onze sfeervolle en comfortabele appartementen met eigen buiten-jacuzzi ligt aan de Badweg tussen het strand en het centrum.

Zaterdag, zondag en maandag hebben we alle tijd om het prachtige eiland wandelend of fietsend te verkennen over het breedste strand van Europa, door de duinen en de bossen.

In "It Aude Kolonyhûs" waar we verblijven bereidt onze vaste kok het ontbijt en diner. Zij kookt heerlijk met veel aandacht. We laten ons lekker verwennen dit weekend! Gelegenheid bestaat tot het maken van een lunchpakket.

Maandagochtend om 10:00 uur moeten we uiterlijk ons appartement verlaten. Natuurlijk ben je vrij om al op zondag naar huis te gaan.

Prijs: incl. wadlooptocht, 3 nachten op een 2- of 3-persoonskamer inclusief ontbijt, lunch en diner een een wandeling op zaterdag en zondag.

Doelgroep: Sportief, wadloop ervaring is niet nodig, wat conditie is wel verstandig.

Kledingvereiste: hoge gymschoenen (goedkope basketbalschoenen) of surfschoenen
Max aantal deelnemers: 22

 



Wat :    Wadlooptocht naar Schiermonnikoog
Waar :    Lauwersoog
Wanneer :    vrijdag 07 september
Tijd :    11:30 uur
Prijs :    € 284,00 (€ 255,00 voor leden) incl. heel veel
Organisator :    Kees / Jeannette
Reservelijst

Je bent van plan deze deelname te verwijderen. Wat wil je doen?