Hemelvaart Zeiltocht Waddezee Reservelijst
Wat :    Mee met de Koks op zee
Waar :    Harlingen
Van :    woensdag 24 mei
Tot :    zondag 28 mei
Tijd :    20:00 uur
Prijs :    € 310,00 Volpension (zie omschrijving)
Reservelijst

Hemelvaart Zeiltocht Waddenzee

Heerlijke Hemelvaart met de Koks op Zee
Onze zeiltochten staan al bekend om het bijzondere eten dat aan boord wordt geserveerd. Maar met ons programma Koks op Zee gaan we helemaal op de culinaire toer. Voor het Hemelvaartweekend ligt de Wilhelmina klaar en er gaan 2 koks mee die maar één doel hebben: de gasten verwennen met verrassende maaltijden! Zondagmiddag meert de Wilhelmina weer aan in Harlingen na een heerlijke tocht over het Nederlandse Wad. 

Heb je zin om vier dagen lekker uit te waaien, actief te zeilen of lekker te luieren? En je lekker te laten verwennen met heerlijke gerechten aan boord? Of eens voet aan wal te zetten in de gezellige haven op Texel, Terschelling of Vlieland? Ga dan mee met deze unieke zeiltocht. Of je nu een ervaren zeiler bent of je wel eens wilt ervaren hoe het er aan toe gaat op een groter zeilschip, de reis is geschikt voor iedereen!

Programma
De zeilreis begint en eindigt in Harlingen. Op woensdagavond kun je vanaf 20.00 uur inschepen aan boord van de Wilhelmina aan de Zuiderhaven in Harlingen waar ons team je welkom heet. De volgende ochtend varen we uit naar één van de Waddeneilanden. ’S middags heb je tijd om het eiland wat te verkennen en wellicht ’s avonds nog een kroegje op te zoeken. De volgende dag varen we naar het volgende eiland, enz. Op zondagmiddag koersen we weer op Harlingen aan. Afhankelijk van wind en getijden zullen tijdens deze tocht twee of drie Waddeneilanden bezoeken waar we ook de nacht in de haven doorbrengen. Of misschien vallen we droog ergens midden op het Wad…..

Klipper Wilhelmina
We zijn dit keer te gast op de klipper Wilhelmina van schipper Harriët Stalman. Ze zeilt als sinds 1987 op het Wad en heeft een passie voor de mooie historische schepen uit de ‘bruine vloot’. Het interieur van haar schip, dat is gebouwd in 1893, heeft inmiddels een metamorfose ondergaan. Deze prachtige klipper is bijna 30 meter lang en beschikt over 1-, 2- en vierpersoonshutten met gemeenschappelijke douche- en toiletgelegenheden. En er is beneden ook een heerlijk ruim dagverblijf waar we koken en eten. Kortom, een klassiek zeilschip met eigentijds comfort en een kombuis waar de koks tijdens de reis de heerlijkste maaltijden voor je zullen bereiden.

De Waddenzee
Het Unesco Werelderfgoed Waddenzee ligt op ons te wachten. De Waddenzee is een uniek natuurgebied, een belangrijk vogelreservaat en een kraamkamer voor vis. De getijden, wind en stroming maken het gebied ook voor zeilers een bijzondere ervaring. We navigeren door de geulen waar bij laag water de zandplaten opduiken en we ongetwijfeld zeehonden zullen zien. We varen langs het vogeleiland Griend, een grote zandplaat die die vroeger nog bewoond was.

De Wadzeilers
Deze zeilreis wordt georganiseerd door de Wadzeilers. Een groep enthousiaste zeil- en kookliefhebbers die zeilreizen organiseren zonder winstoogmerk. Het gaat bij onze reizen om  genieten van zeilen, de Waddenzee, de Waddeneilanden, het gezelschap en de rust. Maar ook, als je wilt, het uitgaansleven op de wal.

Kosten
De prijs is incl. : Vier overnachtingen, ontbijt, vier lunches en een driemaal een diner. Verder is er altijd koffie en thee met iets lekkers erbij en borrelhapjes bij het ‘ankerbiertje’. Overige drankjes en andere extra’s zoals het huren van bed- of linnengoed is voor eigen rekening. Houd rekening met parkeerkosten van € 5 - € 6 per dag in Harlingen (op gereserveerde plaatsen). Wil je mee, meld je dan zo snel mogelijk aan. Je kunt me bellen op 06-13262797 als je nog meer informatie wilt.

Wij verwelkomen je graag aan boord!



Wat :    Mee met de Koks op zee
Waar :    Harlingen
Wanneer :    woensdag 24 mei
Tijd :    20:00 uur
Prijs :    € 330,00 (€ 310,00 voor leden) Volpension (zie omschrijving)
Organisator :    Marianne
Reservelijst

Je bent van plan deze deelname te verwijderen. Wat wil je doen?