Architectuur Amsterdam Klik hier om mee te gaan!
Wat :    Rondleiding 't Schip
Waar :    Amsterdam
Wanneer :    zaterdag 03 maart
Tijd :    14:30 uur
Prijs :    € 20,00 inclusief koffie/thee
Klik hier om mee te gaan!

Bij het eerste succesvolle uitje in de serie Architectuur zijn we naar het stadhuis van Hilversum gegaan. Dit keer gaan we naar 't Schip in Amsterdam.

Museum Het Schip is het architectuur- en designmuseum over De Amsterdamse School.

Het Museum bevindt zich in drie fabelachtige woningbouwcomplexen ontworpen door de befaamde architect Michel de Klerk in Amsterdam West. Het expressionistische woningblok is wereldberoemd en wordt in de volksmond Het Schip genoemd. Het behoort tot de top van de architectuurstroming De Amsterdamse School. Het Schip wordt nog steeds bewoond en het museum is gevestigd in verschillende delen van het gebouw, waar je ook kunt zien hoe men voor en na de woningwet was gehuisvest. Verder kun je binnen en buiten schitterende ontwerpen van de 'Gesammtkunst' van de Amsterdamse School bewonderen. We krijgen een rondleiding en we gaan wat dieper op het onderwerp Volkshuisvesting in. Na de rondleiding heb je nog een half uur om in het museum rond te kijken.

NB Heb je een Museumjaarkaart, dan krijg je een korting van € 12,50

We beginnen om 14.30 uur met een kopje koffie of thee in de lunchroom van het museum. Na het museumbezoek is er de mogelijkheid om te gaan eten op hoog niveau, op de 20e etage in de ADAM toren in Noord. Als je mee wil adviseer ik je om snel aan te melden, ik heb voor 10 personen kunnen reserveren.

 

 



Wat :    Rondleiding 't Schip
Waar :    Amsterdam
Wanneer :    zaterdag 03 maart
Tijd :    14:30 uur
Prijs :    € 25,00 (€ 20,00 voor leden) inclusief koffie/thee
Organisator :    Annemarie / Kees
Klik hier om mee te gaan!

Je bent van plan deze deelname te verwijderen. Wat wil je doen?