Dwars door de Kop van Zuid Klik hier om mee te gaan!
Wat :    stadswandeling met gids
Waar :    Rotterdam
Wanneer :    zaterdag 16 maart
Tijd :    14:00 uur
Prijs :    € 10,00 inclusief koffie of thee bij de start
Klik hier om mee te gaan!

Als je een Rotterdammer vraagt wat je beslist moet zien in zijn stad dan noemt hij vast en zeker De Kop van Zuid. Zo’n 150 jaar geleden ontwikkelde dit gebied zich razendsnel tot grootstedelijke haven om vervolgens in verval te raken. Na een moeilijke periode is de Kop van Zuid de afgelopen decennia getransformeerd tot een hip stadsdeel. Oude pakhuizen werden omgebouwd tot woningen of kregen een horeca-bestemming, en daartussen verrezen indrukwekkende wolkenkrabbers. En nog steeds wordt er gebouwd. De Kop van Zuid geeft Rotterdam zijn skyline van internationale allure met de Erasmusbrug als blikvanger. Hier zie pas echt je waarom Rotterdam zich Manhattan aan de Maas noemt.

Er is zo veel te beleven in dit stukje Rotterdam! Tijdens een ontspannen wandeling laat ik je de highlights zien en vertel ik over toen en nu. Havenbaronnen, landverhuizers, de grootste zwendel uit de Rotterdamse geschiedenis, moderne architectuur en de rosse buurt, allemaal komen ze aan bod

We starten met koffie (inclusief) in De Rotterdam van Rem Koolhaas van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over de Maas en de Erasmusbrug. Daarna gaan we op pad en na twee uur wandelen eindigen we in een proeflokaal op Katendrecht. Als je wilt kun je daar met de anderen nog iets drinken (voor eigen rekening).

Ik ben geboren en getogen Rotterdamse, en al meer dan 10 jaar actief als gids. Ik ken de stad op mijn duimpje en wil mijn liefde voor de stad graag met je delen.

Deze wandeling zit bijna vol, er is nog meer plek op 23 juni



Wat :    stadswandeling met gids
Waar :    Rotterdam
Wanneer :    zaterdag 16 maart
Tijd :    14:00 uur
Prijs :    € 15,00 (€ 10,00 voor leden) inclusief koffie of thee bij de start
Organisator :    Ans
Klik hier om mee te gaan!

Je bent van plan deze deelname te verwijderen. Wat wil je doen?