Wijnjewoude Wandeling Klik hier om mee te gaan!
Wat :    Wandeling
Waar :    Wijnjewoude
Wanneer :    zondag 14 april
Tijd :    13:30 uur
Prijs :    € 10,00 incl koffie met gebak etc.
Klik hier om mee te gaan!

Het Friese dorp Wijnjewoude is in 1974 ontstaan door de samenvoeging van de dorpen Wijnjeterp en Duurswoude. Ook al waren dit van oorsprong boerennederzettingen, toch vallen ook de buurtschappen Klein Groningen, Moskou en Petersburg onder het dorp.

We ontmoeten elkaar bij Hotel & Restaurant de Stripe in Wijnjewoude om 13.30 uur. Na een kop koffie of thee met gebak gaan we aan de wandel. 

Onze gids Willem heeft een mooie route van 8 km gevonden. We lopen over de Duurswouderheide met de pingoruïnes en door de bossen tussen Wijnjewoude en Bakkeveen. In de bossen lopen we langs de Freulevijver die omringd is met grote Rododendrons. Deze vijver is een voormalige pingoruïne en is rond 1900 in opdracht van freule Eritia Ena Romelia Lycklama à Nijeholt verfraaid tot een vijver met theekoepel. 

Na de wandeling komen we terug bij De Stripe voor een drankje en bittergarnituur. Wie wil kan blijven eten met de groep.

De prijs (€ 10 voor leden en € 20 voor niet-leden) is inclusief koffie of thee met gebak voor de wandeling en drankje met bittergarnituur achteraf.

De leeftijd van de wandelaars varieert meestal tussen de 45 en 70 jaar. 



Wat :    Wandeling
Waar :    Wijnjewoude
Wanneer :    zondag 14 april
Tijd :    13:30 uur
Prijs :    € 20,00 (€ 10,00 voor leden) incl koffie met gebak etc.
Organisator :    Jeannette
Klik hier om mee te gaan!

Je bent van plan deze deelname te verwijderen. Wat wil je doen?