Skûtsjesilen Reservelijst
Wat :    Zeilen op skutsje
Waar :    Heeg
Wanneer :    zondag 25 augustus
Tijd :    12:45 uur
Prijs :    € 45,00 incl. drankje en hapje onderweg
Reservelijst

Op 25 augustus zijn de skûtsjes bijna volgeboekt. Er is nog voldoende plek op zondag 1 september. Ook kan je op een tweemaster meezeilen tijdens de Sunset cruise op vrijdagavond 6 september.

Dit is een gezellige middag lekker buiten met een leuke groep sportievelingen. Het “It Abbegeaster Skûtsje” ligt vanaf 12.45 uur in Heeg voor ons klaar. Nadat we de zwemvesten hebben aangetrokken en de haven zijn uitgevaren, hijsen we de zeilen.

We gaan dus op een echt Skûtsje varen. Een skûtsje (Fries voor 'schuitje') is een houten of stalen Friese tjalk gebouwd voor het vervoer van vracht in Friesland. Afhankelijk van het seizoen vervoerden ze mest, terpaarde, aardappelen en andere bulkgoederen. De schipper en zijn gezin woonden aan boord van het skûtsje. 

Sommige schippers namen ook deel aan wedstrijden voor skûtsjes wegens het prijzengeld voor de winnaar. Het meeste huisraad werd van boord gehaald voor de wedstrijd. Ons skûtsje doet mee aan de Iepen Fryske Kampioenskippen Skûtsjesilen (Open Friese Kampioenschappen Skûtsjesilen) en alleen het hoognodige is aan boord. Het is géén luxe schip en dus ontbreekt een toilet, hutten, stromend water, etc..

Een ervaren schipper en bemanningsleden hebben de leiding. Helpen is niet nodig maar mag wel. Onderweg stoppen we op een eilandje voor een drankje en een hapje. Rond 17:30 uur zijn we weer terug in Heeg.

Wie wil blijft in Heeg om wat te drinken of om gezamenlijk een hapje te eten.

Deze activiteit heeft al eerder plaatsgevonden in 20122014 en 2017. De foto's met verslag vind je op de website

Per skûtsje kunnen maximaal 14 deelnemers mee. We hopen op een grote groep singles zodat we meerdere boten kunnen indelen op leeftijd. Meld je snel aan!

Doelgroep: Sportieve singles. Zeilervaring is niet nodig.
Kledingadvies: Aangepast aan de weersomstandigheden. Platte zolen, bij voorkeur gymschoenen.
Aantal deelnemers: 12-14 per boot
Vervoer naar Heeg: carpoolen is mogelijk



Wat :    Zeilen op skutsje
Waar :    Heeg
Wanneer :    zondag 25 augustus
Tijd :    12:45 uur
Prijs :    € 52,00 (€ 45,00 voor leden) incl. drankje en hapje onderweg
Organisator :    Jeannette
Reservelijst

Je bent van plan deze deelname te verwijderen. Wat wil je doen?