Wandelweekend Drenthe-Friesland Klik hier om mee te gaan!
Wat :    Wandelen en workshops
Waar :    Vries
Van :    vrijdag 24 september
Tot :    zondag 26 september
Tijd :    09:30 uur
Prijs :    € 195,00 Inclusief veel
Klik hier om mee te gaan!

Dit wandelweekend komt tot stand in samenwerking met educatief- en activiteitencentrum Plaats de Wereld te Vries en landgoed, tuinderij en mini-camping De Cuynder te Donkerbroek.

Dag 1

We beginnen deze wandeling bij Plaats de Wereld en lopen in de richting van natuurgebied Het Noordsche Veld met bos, heide en beekdalgraslanden. Het deels ontgonnen heideveld ligt op een rug van keileem. Er zijn prehistorische akkers, zogenoemde raatakkers, een hunebed en vele grafheuvels uit de Steen- Brons- en IJzertijd. Na het idyllisch gelegen veentje Westerveen en lunchplek, wandelen we door een eslandschap, via het brinkdorp Zuidvelde naar het eindpunt in Westervelde. (17km)   

Dag 2

De volgende dag lopen we over het terrein van de opvoedkolonie Maatschappij der Weldadigheid, waar armen werden heropgevoed en ze moesten helpen bij de ontginnen van het veen. In de oude zuivelfabriek zit tegenwoordig een kaasmakerij. Bij de kaasmakerij wordt ons verteld over het proces van kaasmaken en het belang van pure ingrediënten die bijdragen aan de smaak van de kaas. Daarna wandelen we door een jong bos en bereiken we het natuurpark Fochteloërveen. Dit is het grootste aaneengesloten hoogveengebied van Nederland. We genieten van de stille en weidse vergezichten en wandelen langs drassige graslanden, vennetjes en hopen prachtige kraanvogels te zien. Aan de ander kant van het Fochteloërveen pakken we de fiets en gaan we op weg naar het duurzame erf van camping en landgoed De Cuynder in Donkerbroek. (wandelen 16km, fietsen 15km) 

Dag 3

Na het ontbijt gaan we een bijenwasdoek en een korte wandeling maken. Een bijenwasdoek is een goed alternatief voor plastic om voedingsmiddelen te verpakken en het afdekken van schalen.

Tijdens de korte wandeling ga je op zoek naar in het wild groeiende eetbare planten. Je leert eetbare planten te herkennen en te oogsten. Ook leer je de vuistregels van veilig wildplukken.

Met de oogst maken we onze eigen lunch. Na de lunch is dit heerlijke weekend afgelopen. 

Inclusief:

  • Workshop wildplukwandeling en lunch
  • Workshop bijenwasdoeken maken
  • Workshop koken op houtvuur
  • Alle maaltijden zijn (overwegend) biologisch
  • Bezoek aan kaasmakerij
  • Begeleiding van natuurgids en SNP-reisleidster
  • Koffie, thee en lekkers voor vertrek
  • Overnachtingen in een tent
  • Bagagevervoer
  • Fietshuur

Niet inbegrepen:

  • Verzekeringen
  • Persoonlijke uitgaven
  • Tent (bij te boeken tegen meerprijs van €15)
  • Slaapmatje en slaapzak
  • Reiskosten terugreis

Accommodatie en maaltijden

Gedurende dit weekend maken we de geweldige combinatie van kamperen en wandelen. We nemen het landschap langzaam in ons op en genieten van het natuurschoon, kwetterende vogel en de nachtelijke stilte. In Westervelde slapen we in de prachtige tuin van Ciska. We zijn hier de enige gasten en hebben de beschikking over een badkamer.
De tweede nacht verblijven we op het landgoed, duurzaam erf en mini-camping De Cuynder. Op het kampeerterrein is een deel voor ons gereserveerd. De sanitaire voorzieningen delen we met andere campinggasten. 

Tijdens dit weekend worden overwegend biologische en lokale producten gebruikt. De tweede avond gaan we een vuurtje stoken waar we op koken. Een heerlijke manier om te onthaasten. Met het geoogste eten uit de tuin maken we een heerlijke maaltijd. Met diëten kan rekening gehouden worden.

Aan dit wandelweekend doen ook mensen mee die zich niet via go-out hebben aangemeld.

Van iedere boeking gaat €2,50 naar stichting Het Drents Landschap. Deze organisatie zet zich in voor het behoud van het Drentse landschap en haar cultuurhistorie. En €2,50 naar It Fryske Gea. Een vereniging voor natuurbescherming in Fryslân die als doel heeft de bescherming, het behoud en ontwikkeling van natuur, landschap en cultureel erfgoed in de provincie Friesland.



Wat :    Wandelen en workshops
Waar :    Vries
Wanneer :    vrijdag 24 september
Tijd :    09:30 uur
Prijs :    € 225,00 (€ 195,00 voor leden) Inclusief veel
Organisator :    Aaltine
Klik hier om mee te gaan!

Berichten

Als u meedoet met deze activiteit, kunt u berichten plaatsen en praten met alle anderen die meegaan.


 

Wie gaan er mee?

Marjan18km  Anneke93km  Aaltine165km  

Je bent van plan deze deelname te verwijderen. Wat wil je doen?