Senegal 'Ontdekken' Reservelijst
Wat :    Verzorgde vakantie
Waar :    Senegal
Van :    zondag 03 december
Tot :    zondag 17 december
Tijd :    10:00 uur
Prijs :    € 795,00 incl. veel zie tekst
Reservelijst

Heb jij ook zin om dit jaar iets bijzonders te doen? Een vakantie naar het relaxte Senegal!

 

Deze reis is vol, de volgende is gepland op 1 december 2024 en is te vinden via deze link

 

December is een prima maand om in Senegal te zijn: geen regenseizoen en de temperatuur is lekker aangenaam. Overdag is het zo'n 26 graden en 's avonds koelt het af naar 17 graden. We hebben een gevarieerd programma bedacht om zoveel mogelijk van Senegal te laten zien maar ook wat rustdagen ingepland. Wijzigingen en een eventuele alternatieven vinden plaats in overleg met de deelnemers.

Dag 1: Amsterdam – Gambia (Banjul) – Senegal (Abene)

Aankomst op het vliegveld van Banjul (Gambia) waar we je persoonlijk ophalen en doorreizen naar het artistieke dorp Abene in Zuid-Senegal.

Bij aankomst in het gezellige Guesthouse Diabatalo, gelegen in een schitterende omgeving, word je welkom geheten door Mieke en haar Senegalese echtgenoot Adjaly. Mocht je behoefte hebben om een hapje te eten dan is dit uiteraard ook mogelijk.

We wijzen je je slaapvertrek voor de komende tijd, neem een verfrissende douche of een duik in de Atlantische oceaan (waar je in 3 minuten lopen bent)! Kom lekker bij op je eigen veranda of in een hangmat in de rustgevende tuin met prachtige bloemen, planten en bomen.

Dag 2: Wandelen, zwemmen en relaxen

Ontwaak met het geluid van krekels, vogels en al het andere natuurschoon in de tuin van het guesthouse. Na een gezamenlijk ontbijt kun je rustig kennismaken met de omgeving. Je kunt wandelen door het dorp, in de bossen of ga zwemmen om zelf te ontdekken dat de temperatuur van het oceaanwater hier heel aangenaam is. Een heerlijke dag om te wennen aan het Senegalese klimaat!

 

Dag 3: cultuur opsnuiven in Kafountine

Na het ontbijt maken we een uitstapje naar het nabijgelegen vissersdorp Kafountine waar we een bezoek brengen aan de vismarkten de heilige boom. De vismarkt is een indrukwekkend schouwspel. Mannen rennen met grote manden op het hoofd door de branding om de vangsten van de boten aan land te brengen. Ook de eindeloze rekken met gedroogde en gerookte vis vormen een bijzondere aanblik. De lunch tijdens het bezoek aan Kafountine is inbegrepen exclusief een drankje.

 

Dag 4: Rustdag

Dit is een dag van rust en ontspanning. Je kan lekker bij een beach bar op een bedje aan het strand gaan liggen en of relaxen in het guesthouse met een boek. Wil je liever toch iets ondernemen, in groepsverband of alleen? Er zijn nog tal van activiteiten die Mieke van Guesthouse Diabatalo kan aanbevelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: vissen of een Afrikaanse outfit laten maken bij de lokale kleermaker. Ook is er elke dag wel een soiree, reggae party of een djembé uitvoering met dans.

 

Dag 5: Het culturele dorp Mlomp (met overnachting)

Nadat we met z’n allen hebben ontbeten gaan we een stukje de binnenlanden van Senegal in. Met de auto reizen we naar het culturele dorp Mlomp en ontmoeten daar de eigenaar en assistent van een struisvogelproject. In het dorp kan je allerlei producten van de struisvogels kopen. Tijdens de wandeling door het dorp lopen we langs de groente- en fruittuinen van de vrouwen. 

Op lokale wijze nuttigen we de lunch bij een familie thuis. Daarop volgt nog een culturele verrassing!!

Vervolgens kun je even gaan bijkomen in je kamer, waar we bij een familie de overnachting hebben geregeld. Daar eet je ook gezamenlijk de avondmaaltijd.

 

Dag 6: Terugreizen en relaxen

Na het ontbijt vertrekken we rustig aan terug naar het Guesthouse. De rest van de de dag is naar eigen invulling.

 

Dag 7: Op naar Niafrang

Na het ontbijt gaan we gezamenlijk een tocht per bromfiets maken, zelf rijden of achterop. We gaan door de jungle naar het dorp Niafrang, waar we de mensen uit het dorp gaan ontmoeten en lunchen in Afrikaanse stijl met uitzicht over de rivier. Na de lunch rijden we door het dorp Kabadio. Terug in Abene genieten we in het guesthouse van de avondmaaltijd.

 

Dag 8 : Iets voor jezelf

 

Dag 9 : Vaartocht naar eiland Boune met overnachting 

We staan vroeg op en vertrekken met de boot naar het eiland Boune. Onderweg varen we door de mangrove en langs het pelikaneneiland. Bij het eiland Boune gaan we aan land en maken we kennis met de cultuur van het eiland en haar inwoners. Vannacht blijven we op het eiland slapen in lokale Afrikaanse hutjes van een guesthouse. Daar gebruiken we ook de traditionele Afrikaanse maaltijd. Er is een grote bar aanwezig voor een drankje waar vaak spontaan muziek gemaakt wordt en gedanst wordt.

 

Dag 10: Terugreizen en rustdag

Vanaf de lodge aan de rivier reizen we terug naar het guesthouse. De rest van de dag is een rustdag waar je optioneel een bezoek kunt brengen aan de craft-market en de Heilige boom. Maar je kunt ook een wandeling over het strand maken van Abene naar Kafountine, waar je souvenirs kunt kopen bij een van de vele gezellige winkeltjes. Uiteraard is het ook heerlijk om een boek of tijdschrift te pakken en in een hangmat of luie stoel lekker te relaxen.

 

Dag 11: Batik Workshop

Na het ontbijt gaan we batikken. Je gaat 2 dagdelen aan de slag en je werkt met verschillende kleurbaden die tussentijds moeten drogen. Hiervoor graag iets wits meenemen zoals een shirt of een tafelkleedje! 

 

Dag 12:  Rustdag

 

Dit is een dag van rust en ontspanning.

Je kan lekker bij een beach bar op een bedje aan het strand gaan liggen en of relaxen in het guesthouse met een boek. Wil je liever toch iets ondernemen, in groepsverband of alleen? Er zijn nog tal van activiteiten die Mieke van Guesthouse Diabatalo kan aanbevelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: vissen of een Afrikaanse outfit laten maken bij de lokale kleermaker. Ook is er elke dag wel een soiree, reggae party of een djembé uitvoering met dans.

 

Dag 13: Workshop Afrikaans dansen of djembé

De Afrikaanse muziek wil je natuurlijk ook zelf beleven door erop te dansen of het onweerstaanbare ritme in handen te krijgen. Maar het gaat ons er vooral om jullie een uur lang plezier eraan te laten beleven!

 

Dag 14: Rustdag

Geniet nog even van alles wat Senegal te bieden heeft! Je hebt vandaag alle tijd voor souvenirs kopen, stranddag of een wandeling in de omgeving.

 

Dag 15: Tijd om afscheid te nemen van Senegal

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld en is het helaas weer tijd om naar huis te vliegen! (Natuurlijk kun je de reis ook verlengen en langer in het guesthouse blijven. Je kunt per nacht bij boeken)

 

Verblijf op Senegal

Mieke organiseerde ruim 15 jaar activiteiten voor Go-Out! en is naar Senegal geëmigreerd waar ze Guesthouse Diabatalo runt. Al eerder hebben we deze reis aangeboden in februari 2017, 2018 twee keer, november 2022 en maart 2023.

Daar zijn reisverslagen van gemaakt en foto's bij geplaatst.

Optioneel:

  • Naast het bovenstaande programma kun je ook je haar laten invlechten of een moderne Afrikaanse outfit laten maken bij de lokale kleermaker. Ook is er iedere dag wel een soiree, reggae-party of een djembé uitvoering met dans.

Kosten:

Het guesthouse heeft verschillende type kamers:

  • Gedeelde 2-persoonskamer met losse bedden met eigen badkamer ,veranda
  • 1-persoonskamer met eigen badkamer en veranda
  •  luxere iets ruimere kamer voor 1 of 2 personen met heet water boiler en gebruik van kitchenette, koelkast en grote veranda. 
  • Alle kamers zijn voorzien van elektriciteit, 220/230V en muskieten net.

 

  Type kamer   Leden prijs   Niet leden

 Gedeelde 2- persoonskamer 

     € 795      € 837
  1-persoonskamer       € 945      € 987

  1-2 persoonskamer luxer

     € 1045      € 1095

 

Inbegrepen:

  • Transferkosten vanaf Banjul airport naar het guesthouse in Abene en terug naar het vliegveld.
  • Overnachtingen op 2 persoonskamers of op 1-persoonskamer op basis van beschikbaarheid. 
  • Ontbijt, lunch (optioneel) en diner
  • Gezuiverd water uit de kraan (Niet verwarmd)
  • Klamboe
  • Beddengoed en handdoeken
  • Wifi bereik
  • Excursies in het programma

Niet inbegrepen:

  • Drankjes
  • Optionele opties (v.a. ongeveer €5)
  • Vlucht en verzekeringen. Dit kan je zelf boeken.

Goed om te weten

  • De excursies zijn in de ochtend georganiseerd. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om één dag meer vrij van het programma te nemen.
  • Voor aanbevolen en verplichte vaccinaties en voorzorgsmaatregelen tegen malaria kijk op deze website of ga naar de plaatselijke GGD of Travel Doctor.
  • Voor het boeken van een directe vlucht kun je kijken op Tui.nl of Corendon.nl (vertrek vanaf Schiphol). De kosten van de retourvlucht naar Banjul in Gambia kunnen variëren van €529 tot €700. In verband met het sluiten van de grensposten (Gambia - Senegal) om 19 uur is het handig om een vroege of een middagvlucht te boeken. 
  • Alhoewel Senegal de eindbestemming is, kan je het beste vliegen op Banjul (Gambia), omdat het guesthouse in Abene erg dichtbij de Gambiaanse grens is. Vlieg je naar een luchthaven in Senegal, dan is de transfer NIET inbegrepen.
  • Voor Senegal en Gambia is geen visumplicht voor toeristen. Paspoorten dienen wel bij aankomst nog minstens zes maanden geldig bij te zijn.
  • De meeste deelnemers boeken individueel, maar je kunt ook als stel boeken.
  • De activiteiten starten na het ontbijt van negen uur.

Vragen?

Guesthouse Diabatalo
Mieke Visser-Diatta
Mail me gerust op: miekevisser60@gmail.com
Of bel me als er vragen zijn:
Senegal: 00221-776188328 ook whatsapp



Wat :    Verzorgde vakantie
Waar :    Senegal
Wanneer :    zondag 03 december
Tijd :    10:00 uur
Prijs :    € 837,00 (€ 795,00 voor leden) incl. veel zie tekst
Organisator :    Mieke
Reservelijst

Je bent van plan deze deelname te verwijderen. Wat wil je doen?