Dorpse stad binnen de West-Friese omringdijk Klik hier om mee te gaan!
Wat :    Stadswandeling
Waar :    Schagen
Wanneer :    zondag 20 augustus
Tijd :    13:00 uur
Prijs :    € 17,50 Incl. koffie bij start.
Klik hier om mee te gaan!

 

We gaan een bezoek brengen aan Schagen Marktstad: een sfeervolle stad met een dorps karakter waar van alles te doen is. Met de historische Markt en als pronkstuk de Grote Kerk die je bijna vanuit elke hoek van de stad kan zien is Schagen een stad die je bezocht moet hebben. Onder leiding van een geboren West-Fries die heel veel weet over de historie van de stad, zullen we tekst en uitleg gaan krijgen tijdens een wandeling over het historische centrum en brengen we een bezoek aan Museum Vreeburg waar we een begeleide rondleiding krijgen.

Schagen ligt in het noordwesten van West-Friesland, het grootste deel ligt nog net binnen de Westfriese Omringdijk. De inwoners van Schagen worden vanouds "Schagenezen" genoemd.

Markante herkenningspunten van Schagen zijn de Grote Kerk aan de Markt, een zeldzaam protestants voorbeeld van neogotiek en de, eveneens neogotische, rooms-katholieke Christoforuskerk naar ontwerp van Alfred Tepe. In de Christoforuskerk hangt de oudste luidklok van Nederland, gegoten in 1478 en gewijd aan de missionaris Liudger. Bij het naderen van Schagen zijn de kerktorens reeds vanaf grote afstand te zien, waar we met de wandeling meer uitleg over zullen krijgen. 

Verder maken het herbouwde Slot Schagen (met authentieke slottorens) deel uit van de stadswandeling. 

Na het bezoek aan het museum Vreeburg en de stadwandeling is er een mogelijkheid om te gaan eten in een van de vele restaurants die rond de Kerk op de Markt gevestigd zijn.

 



Wat :    Stadswandeling
Waar :    Schagen
Wanneer :    zondag 20 augustus
Tijd :    13:00 uur
Prijs :    € 22,50 (€ 17,50 voor leden) Incl. koffie bij start.
Organisator :    Josine / Kees
Klik hier om mee te gaan!

Je bent van plan deze deelname te verwijderen. Wat wil je doen?