Museum BroekerVeiling Reservelijst
Wat :    Een schitterend museum
Waar :    Broek op Langedijk
Wanneer :    zondag 10 juli
Tijd :    11:30 uur
Prijs :    € 16,50
Reservelijst

De Broeker Veiling is de eerste en de laatste groentendoorvaarveiling ter wereld. Op deze historische plek is in het jaar 1887 het veilen van groenten per afslag ontstaan. 

Van 1912 tot 1973 was dit veilinggebouw het economische hart van de tuinbouwcultuur in deze regio. Een gebouw op het water, met vele interessante details, een vooruitstrevende bouwstijl in laat Jugendstil en met de originele veilingklok uit het jaar 1903. 'Een gebouw dat met niets anders te vergelijken is, uniek voor Nederland en ver daarbuiten.', aldus de conservator. Maar volgens de keurmeester van toen 'Gewoon een houten hok, waarin geld verdiend moest worden.'

Zelf veilen
Neem plaats in de authentieke veilingbanken en voel je de opkoper van weleer. Dwaal door de veilinghallen van dit schitterende museum of bekijk de film en expositie over hoe dit gebied is ontstaan. Er is veel te zien en te beleven. Er is een audiotour mogelijk, maar als je wilt kan ik je ook rondleiden, mocht je daar prijs op stellen. M'n vader was tuinder en heb daar een half jaar als vrijwilliger gewerkt.

Naast dit museumuitje kun je je ook opgeven voor het vaaruitje met Singles door het Rijk der Duizend Eilanden met BBQ van Margot. Het is een mooie combinatie van dit gebied verkennen en leuke mensen ontmoeten.

Voor museumkaarthouders is de entree gratis, voor leden zonder MJK 16,50 Euro, 

Je kunt je auto gratis parkeren bij het winkelcentrum, wat zich op loopafstand bevindt.

Ik hoop jullie te treffen in dit mooie museum.

Hartelijke groetjes, Annet



Wat :    Een schitterend museum
Waar :    Broek op Langedijk
Wanneer :    zondag 10 juli
Tijd :    11:30 uur
Prijs :    € 21,50 (€ 16,50 voor leden)
Organisator :    Annet
Reservelijst

Je bent van plan deze deelname te verwijderen. Wat wil je doen?